top of page

Vroegtijdig klaarkomen? Wat kun je eraan doen.


Als de spanning snel hoog oploopt en de zintuigen intens worden geprikkeld, kan het plots KLAAR zijn. Als vrouw vind ik het niet altijd even leuk als een man snel klaarkomt. Zeker niet als er geen voor- en of naspel is en ik achter blijf met een onvervuld gevoel. Maar mannen die het zelf ervaren vinden het vaak ook niet zo heel erg fijn. Maar hoe komt het nu dat mannen vroegtijdig/snel klaarkomen en beter nog, wat kun je eraan doen?

Oorzaak

Er zijn verschillende redenen waarom een man snel klaarkomt. De oorzaak kan van lichamelijke maar ook van psychische aard zijn. Echter in de meeste gevallen zullen ze van beide aard zijn.

Psychische aard

Als je gaat denken; “Als ik maar niet snel klaarkom”, kom je juist snel klaar.

Je vraagt er feitelijk om en dus gebeurt het ook. Ook de drang om te presteren en een goede lover te zijn, helpen niet bij het lang uitstellen van een ejaculatie. Deze dingen spelen allemaal in je hoofd af en bezorgen je een hoop extra stress en maken dat je niet met je partner verbonden bent maar enkel en alleen met je hoofd. Stress, angst en pieker gedachtes zorgen daarnaast voor meer spanning in je lichaam. En hiermee creëer je weer blokkades in je lichaam wat snel(ler) klaarkomen in de hand werkt.

Lichamelijke aard

Lichamelijke klachten, verkeerd masturberen, veelvuldig ejaculeren, stress, angst en (onbewuste) emoties zorgen voor extra spanning in je lichaam. Spieren en bindweefsels gaan vast zitten en blokkades zijn het gevolg. Deze blokkades (ook wel armour genoemd) zitten overal in je lichaam. Dus ook in je penis, perineum, anus en schaamstreek. En het zijn met name de blokkades in het bekkengebied die vroegtijdig klaarkomen veroorzaken.

Wat kun je er aan doen

Zoals je hebt kunnen lezen is in je hoofd zitten een dooddoener en zijn blokkades in je lichaam funest om een ejaculatie lang uit te kunnen stellen. Dus is het belangrijk om in het liefdesspel uit je hoofd te gaan en blokkades op te ruimen. “Ja, dat is leuk bedacht. Maar hoe doe je dat in godsnaam!”

Full-body de-armouring massage

De snelste manier om uit je hoofd te gaan en blokkades op te ruimen is door een full-body de-armouring massage te ondergaan incl. het bekkengebied. De de-armouring massage zorgt ervoor dat zowel de fysieke en emotionele blokkades worden opgeheven en dat je eigen energie weer vrij door je lichaam gaat stromen. Daarnaast worden er tijdens deze massage ook nog verschillende massage technieken gebruikt waarbij het mogelijk is om:

  • Als man meer te voelen in het bekkengebied

  • Meer controle te krijgen op het uitstellen van een ejaculatie

  • Via het “uit” knopje een ejaculatie te voorkomen

  • Andere orgasmes te ervaren dan een ejaculatie

  • De penis te verlengen zonder medische ingreep of medicatie

Nog een groot voordeel is dat je na de de-armouring van je bekkengebied geen trucjes meer nodig hebt. Dit helpt je als man om nog makkelijker uit je hoofd te blijven.