Vroegtijdig klaarkomen? Wat kun je eraan doen.


Als de spanning snel hoog oploopt en de zintuigen intens worden geprikkeld, kan het plots KLAAR zijn. Als vrouw vind ik het niet altijd even leuk als een man snel klaarkomt. Zeker niet als er geen voor- en of naspel is en ik achter blijf met een onvervuld gevoel. Maar mannen die het zelf ervaren vinden het vaak ook niet zo heel erg fijn. Maar hoe komt het nu dat mannen vroegtijdig/snel klaarkomen en beter nog, wat kun je eraan doen?

Oorzaak

Er zijn verschillende redenen waarom een man snel klaarkomt. De oorzaak kan van lichamelijke maar ook van psychische aard zijn. Echter in de meeste gevallen zullen ze van beide aard zijn.

Psychische aard

Als je gaat denken; “Als ik maar niet snel klaarkom”, kom je juist snel klaar.

Je vraagt er feitelijk om en dus gebeurt het ook. Ook de drang om te presteren en een goede lover te zijn, helpen niet bij het lang uitstellen van een ejaculatie. Deze dingen spelen allemaal in je hoofd af en bezorgen je een hoop extra stress en maken dat je niet met je partner verbonden bent maar enkel en alleen met je hoofd. Stress, angst en pieker gedachtes zorgen daarnaast voor meer spanning in je lichaam. En hiermee creëer je weer blokkades in je lichaam wat snel(ler) klaarkomen in de hand werkt.

Lichamelijke aard

Lichamelijke klachten, ve