top of page

De-armouring van het lichaam


Wellicht heb je het woord de-armouring nog nooit gehoord. Of wel gehoord maar geen idee wat nu de-armouring precies inhoud.

Armour(ed) is het Engelse woord voor harnas/schild (gewapend/gepantserd). De-armouring betekend dus jezelf ontdoen van een harnas/schild of ontwapenen. Maar waarom zou je je lichaam willen de-armouren?

Lichamelijke klachten

Van baby af aan krijgen we te maken met invloeden van buitenaf die er voor zorgen dat we een afweermechanisme ontwikkelen. Deze afweermechanisme (zie andere blogs) zijn als klein kind nodig om letterlijk te overleven maar zitten ons als volwassen mens behoorlijk in de weg. Om al onze afwijzingen, pijn, verdriet, stress enz. minder (of zelfs niet meer) te hoeven voelen, bouwen we een schild/muur om ons heen. Zichtbaar en onzichtbaar.

Door het opgetrokken schild zijn we minder goed in staat om onze eigen gevoelens, emoties en behoeftes te voelen en kenbaar te maken. Ook durven we vaak niet meer kwetsbaar te zijn of onze eigen gezonde grenzen aan te geven. Niet bij onszelf laat staan bij je partner, kinderen, vrienden, collega’s enz. En dit zorgt op korte termijn voor wrijving, onvrede en een onrustig en stijf lichaam. Op langere termijn uiteindelijk voor lichamelijke klachten en ziektes omdat het zich allemaal opgehoopt heeft in ons lichaam.

Terug in contact met je lichaam

Om weer in contact te komen met je lichaam, diepe gevoelens en om vragen te kunnen beantwoorden als; “Wat wil ik nu eigenlijk?”, “Welke behoefte(s) heb ik nu?”, “Wat is mijn life purpose?”, zal je eerst dat kwijt moeten raken wat je in de weg zit. Namelijk je opgebouwde blokkades. Nu kun je er voor kiezen om te gaan mediteren, yoga oefeningen doen of de stilte op te zoeken hoog in de bergen ver van iedereen vandaan. Maar de kans dat je snel van lichamelijke blokkades afkomt is vrij klein. Waarom? Als je je weggestopte pijn of verdriet niet echt gaat voelen, zal het altijd ergens in je lichaam blijven zitten. “Healing is in the feeling” (deze uitspraak heb ik van Puja Lepp). Uit eigen ervaring weet ik dat het ook zo werkt. Nu ga ik niet zeggen dat mediteren of yoga geen zin heeft (in tegendeel zelfs), maar het kan veel makkelijker en sneller als je een de-armouring massage sessie ondergaat.

Wat houdt een de-armouring massage in?

Het hele lichaam wordt (d.m.v. diverse massage technieken) gemasseerd waarbij vastzittende delen van het lichaam los worden gemaakt. Dat kunnen oppervlakkige delen zijn maar ook dieperliggende delen. Als blokkades worden gevonden dan wordt daar extra aandacht aan besteed om dat weer los te krijgen. Door massage bewegingen, door (lichte) druk uit te oefenen op één plek (triggerpoints) of juist door slechts aanraking. Ieder mens is verschillend en iedere blokkade/trauma is verschillend. Tijdens de massage of als blokkades worden opgeruimd, kun je fysieke pijn, emoties, trillingen, tintelingen en golven van energie ervaren. Energie die je weer letterlijk voelt stromen door je hele lichaam.

Voordelen

Het grootste voordeel van een de-armouring massage is natuurlijk dat je je opgeslagen blokkades kwijtraakt en je lichaam opent. En dat heeft tot gevolg dat je:

- je lichaam weer optimaal voelt (fysiek en energetisch)

- beter je behoeftes kan voelen en aangeven/uitspreken (self-esteem)

- je partner weer veel beter voelt (fysiek en energetisch)

- oude pijn en emoties op een dieper niveau kan helen

- je relaties om je heen verbeteren/versterken

Als je ook je bekkengebied laat de-armouren (vagina, penis, anus, schaamstreek, perineum) dan kun je ook nog deze voordelen ervaren:

- je bekkengebied wordt veel gevoeliger

- als man kun je langer een ejaculatie uitstellen

- als vrouw verdwijnen pijnlijke plekken in de vagina

- je kan andere orgasmes gaan ervaren(mannen 3 st. / vrouwen 7 st.)

- je seksuele energie gaat vrij door je lichaam stromen

- je seksleven wordt intenser

Voor wie

Voor hem, voor haar en voor jullie. Iedereen die boven de 18 jaar is kan een full-body de-armouring massage ondergaan. Het is voor iedereen goed om te ondergaan. Je kunt voor jezelf bepalen of je enkel een out-side of een full-body (incl. in-side/ bekkengebied) de-armouring wil ondergaan. Als je na het lezen van deze blog denkt; “Dit herken ik", "Mijn nieuwsgierigheid is gewekt" of "Dit zou ik wel eens mee willen maken”, dan weet je dat dit iets voor jou zou kunnen zijn.

Noot: Mijn persoonlijke ervaring is dat je een optimaal resultaat behaald als je een full-body de-armouring massage ondergaat.

Door wie

Er zijn veel de-armouring masseurs werkzaam. Maar bij wie moet je nu wezen? Wie kun je nu vertrouwen? En wie heeft nu echt “vak”-kennis in huis? De massage is heel persoonlijk en (vooral bij een in-side de-armouring) erg intiem. Laat je daarom ook altijd goed voorlichten. Neem contact op met het bedrijf/masseur en stel vragen. Daarnaast is het goed om voor jezelf te bepalen of je door een man of een vrouw gemasseerd wilt worden.

Samen met de partner

Nog een optie is om een de-armouring massage bij je eigen partner te ondergaan. Er bestaan workshops en privé sessies waarbij je leert om bij je eigen partner een de-armouring massage te geven. Dit onder professionele begeleiding. Als je voor deze optie kiest dan weet je zeker dat de persoon die het doet te vertrouwen is.

Opening Up en Lingam & Yoni de-armouring workshop

Op

- 2 februari 2019

- 16 maart 2019

- 13 april 2019

worden er weer Lingam en yoni de-armouring massage workshops gegeven door ons. In een veilige en warme omgeving worden koppels door de dag heen rustig en goed begeleid in het leren de-armouren van het bekkengebied bij hun eigen partner. Daarnaast krijgen de koppels extra tools mee hoe zij het nog leuker kunnen krijgen samen in de slaapkamer d.m.v. massage technieken en geheime tips van ons.

Voor meer info en tickets kun je terecht op www.openingup.nl/tickets-events

Op 22 en 23 juni 2019 wordt er naast de Lingam en Yoni de-armouring massage workshop ook een vervolg workshop gegeven speciaal voor koppels namelijk een workshop waarbij je letterlijk de diepte in gaat. Nieuwsgierig geworden naar deze optie dan verwijzen we je graag naar www.openingup.nl/workshops of

Meer weten?

Wil je nog meer weten over dit onderwerp, een workshop bijwonen of graag een privé de-armouring massage ondergaan? Kijk dan op onze website www.openingup.nl of facebook pagina: www.facebook.com/openingupmassage/ voor meer info en boekingen.

Wil je graag meer weten en of leren over tantra, seksuele energie, afweermechanisme, seksualiteit en aanverwante onderwerpen? Dan kun je je nu aanmelden voor een besloten Facebook groep “Tantra Community Opening Up” waarin je veilig kan lezen en praten over al deze onderwerpen. Na het beantwoorden van 3 vragen heten wij je van harte welkom.

Warme groeten,

Bernadette

Comments


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page