top of page

Opening Up, mijn verhaal

Tantra community group Opening Up

Een paar maanden gelden heb ik deze groep opgericht met als doel om mensen bij elkaar te brengen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling, seksualiteit, tantra, relatie(s), sensualiteit, verbinding, ego patronen, verdieping, psyche van de mens en het menselijk lichaam van de man en de vrouw.

Het is even stil geweest van mijn kant uit maar inmiddels ben ik weer druk bezig om content te maken om jullie vragen te beantwoorden betreft bovenstaande onderwerpen.

Maar voordat ik diep in ga op mijn ervaringen over diverse onderwerpen is het wel zo fijn om eerst even wat meer over mezelf te vertellen. Want wie is nou Bernadette? Wat drijft haar en waarom zou ik in godsnaam dingen van haar aannemen?

Nou ik kan beginnen te zeggen dat je niets van mij aan moet nemen. Ik heb heus niet alle wijsheden in pacht en het meeste wat ik vertel is waarschijnlijk toch maar een hoop bull-shit. Het enige wat ik kan en wil doen in deze groep is delen wat mij overkomt in mijn leven en hoe ik (soms onhandig) handel om te dealen met situaties die zich voordoen. Daarnaast wil ik graag delen wat mij bezig houdt in het leven en hoe ik denk dat dingen in elkaar steken. Ik hoop dat mijn ervaringen jullie allen mag inspireren om hier zelf eens over na te denken en te voelen en kijken hoe het mogelijk jullie kan helpen in jullie eigen persoonlijke leven.

In het begin: "Is het fout wat ik doe?"

Seksualiteit heeft mij mijn hele leven al geboeid. Op mijn vierde had ik mijn clitoris al ontdekt en in alle onschuld raakte ik mezelf daar veelvuldig aan. Het voelde fijn. Toch knaagde er ergens iets. “Was dit wel oke? Ik ken niemand die dit ook doet. Zou ik de enige zijn? Als niemand anders dit doet dan moet dit wel heel raar zijn. Ben ik raar? Anders? Stout?

Ik had mezelf wijsgemaakt dat het heel erg fout was wat ik deed. Ik sprak er met niemand over. Maar ik bleef wel doorgaan want het gevoel dat het me gaf maakte dat ik er niet mee kon of wilde stoppen.

Mijn eerste keer

In mijn 15e levensjaar kreeg ik vette verkering met een 19 jarige jongen die zelf geen maagd meer was. Ik denk dat we al ander half jaar verkering hadden, voordat de dag zich aandiende van mijn "eerste keer" (ik was 16). Nu als volwassen vrouw kan ik heel erg fijn terug kijken op mijn eerste keer. Ook over het feit dat de jonge man in kwestie bewust heeft gewacht om mij te ontmaagden. We hadden het er namelijk al wel over in die tussen tijd. Ik was nieuwsgierig en vond het spannend. Echter hij wilde wachten tot ik er echt klaar voor was. Ik ben die jonge man tot op de dag van vandaag dankbaar dat hij het op deze manier heeft gedaan. Want mijn eerste keer was heel erg fijn, zacht, respectvol en pijnloos.

Huisje, boompje beestje

Op mijn 18e besloot ik het ouderlijk huis te verlaten. Het vriendje die mij ontmaagd had, was al weer verleden tijd en de wereld lag aan mijn voeten om te doen wat ik wilde. Na 3 weken op mezelf te wonen ontmoette ik al een leuke knul. En met deze knul ging ik 2 jaar later mee samen wonen. En nog eens 3 jaar later stonden we voor het altaar. In 5 jaar tijd was het huisje en boompje. De beestjes (kinderen) kwamen iets later maar het gezinnetje was een feit.

Een muur om mezelf

In een paar jaar tijd veranderde ik van een ondernemende, sprankelende jonge meid naar een iets wat saaie, huiselijke vrouw en moeder die zichzelf verloor in tradities, verwachtingen, ego patronen, wegcijferen, onderdanig zijn en voor de lieve vrede, koste wat het kost conflicten maar vooral ruzies willen vermijden. Ik kropte alles op en uit onvrede en angst wilde ik zelfs op een bepaald moment geen liefde meer bedrijven met mijn toenmalige man. Ik sloot me af voor hem maar vooral voor mezelf.

Zo hoort dat toch?

Als er nog wel seks was in mijn huwelijk dan was dat omdat het “moest”. Omdat het zo hoorde”. Ik was immers getrouwd en elk huwelijk had zijn up's and down's. Ik was dus geen uitzondering en als goede vrouw moest ik van mezelf me mar aan hem geven zodat hij in ieder geval aan zijn trekken kon komen. Ik heb mezelf menigmaal in slaap gehuild in die tijd. Je kan je dan ook wel voorstellen dat er vroeg of laat ergens een keer een bom ging ontploffen. En dat gebeurde ook. Na 18 jaar een relatie te hebben gehad zette ik een punt achter mijn huwelijk. Ik kon niet meer.

Persoonlijke ontwikkeling en bloemen buiten zetten