top of page

Opening Up, mijn verhaal

Tantra community group Opening Up

Een paar maanden gelden heb ik deze groep opgericht met als doel om mensen bij elkaar te brengen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling, seksualiteit, tantra, relatie(s), sensualiteit, verbinding, ego patronen, verdieping, psyche van de mens en het menselijk lichaam van de man en de vrouw.

Het is even stil geweest van mijn kant uit maar inmiddels ben ik weer druk bezig om content te maken om jullie vragen te beantwoorden betreft bovenstaande onderwerpen.

Maar voordat ik diep in ga op mijn ervaringen over diverse onderwerpen is het wel zo fijn om eerst even wat meer over mezelf te vertellen. Want wie is nou Bernadette? Wat drijft haar en waarom zou ik in godsnaam dingen van haar aannemen?

Nou ik kan beginnen te zeggen dat je niets van mij aan moet nemen. Ik heb heus niet alle wijsheden in pacht en het meeste wat ik vertel is waarschijnlijk toch maar een hoop bull-shit. Het enige wat ik kan en wil doen in deze groep is delen wat mij overkomt in mijn leven en hoe ik (soms onhandig) handel om te dealen met situaties die zich voordoen. Daarnaast wil ik graag delen wat mij bezig houdt in het leven en hoe ik denk dat dingen in elkaar steken. Ik hoop dat mijn ervaringen jullie allen mag inspireren om hier zelf eens over na te denken en te voelen en kijken hoe het mogelijk jullie kan helpen in jullie eigen persoonlijke leven.

In het begin: "Is het fout wat ik doe?"

Seksualiteit heeft mij mijn hele leven al geboeid. Op mijn vierde had ik mijn clitoris al ontdekt en in alle onschuld raakte ik mezelf daar veelvuldig aan. Het voelde fijn. Toch knaagde er ergens iets. “Was dit wel oke? Ik ken niemand die dit ook doet. Zou ik de enige zijn? Als niemand anders dit doet dan moet dit wel heel raar zijn. Ben ik raar? Anders? Stout?

Ik had mezelf wijsgemaakt dat het heel erg fout was wat ik deed. Ik sprak er met niemand over. Maar ik bleef wel doorgaan want het gevoel dat het me gaf maakte dat ik er niet mee kon of wilde stoppen.

Mijn eerste keer

In mijn 15e levensjaar kreeg ik vette verkering met een 19 jarige jongen die zelf geen maagd meer was. Ik denk dat we al ander half jaar verkering hadden, voordat de dag zich aandiende van mijn "eerste keer" (ik was 16). Nu als volwassen vrouw kan ik heel erg fijn terug kijken op mijn eerste keer. Ook over het feit dat de jonge man in kwestie bewust heeft gewacht om mij te ontmaagden. We hadden het er namelijk al wel over in die tussen tijd. Ik was nieuwsgierig en vond het spannend. Echter hij wilde wachten tot ik er echt klaar voor was. Ik ben die jonge man tot op de dag van vandaag dankbaar dat hij het op deze manier heeft gedaan. Want mijn eerste keer was heel erg fijn, zacht, respectvol en pijnloos.

Huisje, boompje beestje

Op mijn 18e besloot ik het ouderlijk huis te verlaten. Het vriendje die mij ontmaagd had, was al weer verleden tijd en de wereld lag aan mijn voeten om te doen wat ik wilde. Na 3 weken op mezelf te wonen ontmoette ik al een leuke knul. En met deze knul ging ik 2 jaar later mee samen wonen. En nog eens 3 jaar later stonden we voor het altaar. In 5 jaar tijd was het huisje en boompje. De beestjes (kinderen) kwamen iets later maar het gezinnetje was een feit.

Een muur om mezelf

In een paar jaar tijd veranderde ik van een ondernemende, sprankelende jonge meid naar een iets wat saaie, huiselijke vrouw en moeder die zichzelf verloor in tradities, verwachtingen, ego patronen, wegcijferen, onderdanig zijn en voor de lieve vrede, koste wat het kost conflicten maar vooral ruzies willen vermijden. Ik kropte alles op en uit onvrede en angst wilde ik zelfs op een bepaald moment geen liefde meer bedrijven met mijn toenmalige man. Ik sloot me af voor hem maar vooral voor mezelf.

Zo hoort dat toch?

Als er nog wel seks was in mijn huwelijk dan was dat omdat het “moest”. Omdat het zo hoorde”. Ik was immers getrouwd en elk huwelijk had zijn up's and down's. Ik was dus geen uitzondering en als goede vrouw moest ik van mezelf me mar aan hem geven zodat hij in ieder geval aan zijn trekken kon komen. Ik heb mezelf menigmaal in slaap gehuild in die tijd. Je kan je dan ook wel voorstellen dat er vroeg of laat ergens een keer een bom ging ontploffen. En dat gebeurde ook. Na 18 jaar een relatie te hebben gehad zette ik een punt achter mijn huwelijk. Ik kon niet meer.

Persoonlijke ontwikkeling en bloemen buiten zetten

Na de scheiding heb ik even moeten schakelen. Alles alleen doen. Zorgen voor de kinderen, een eigen bedrijf staande houden. Opnieuw leren om voor mezelf op te komen of om bewust hulp te vragen. Ontdekken wie ik eigenlijk ook al weer was of ben geworden en waar ik graag naar toe zou willen groeien. Een leerzame periode maar zeker niet de makkelijkste.

Toen het moment daar was dat ik voor het eerst in 19 jaar tijd twee weken geheel alleen door ging brengen, kwam de vraag boven die mijn leven compleet ging veranderde. Namelijk “Wat ga ik de komende twee weken alleen doen?”. Precies wist ik het nog niet maar één ding stond vast. Ik wilde de bloemetjes buiten zetten! En dus ben ik gaan daten.

Wat moet ik toch met hem?

Na één date (tot zo ver de bloemetjes buiten zetten), ben ik mijn huidige partner tegengekomen. Op de eerste date zei hij tegen mij dat hij een tantrisch leven leidde en dat hij daarom ook contact had met andere vrouwen. Hoewel ik met dat laatste niet zoveel kon (het was tenslotte een eerste date) werd ik wel vol geraakt door het woord tantrisch. Ik had nog niet echt een beeld van wat dat nu precies inhield maar ik wilde daar absoluut wat meer over weten. Dat hij een tantrisch leven leidde was achteraf wel voelbaar. Hoe wist ik niet maar ik voelde tot in mijn diepste donder dat hij op een of andere manier dwars door mijn ziel keek. Misschien ken je dat wel. Dat geheime boekje dat je diep in je zelf verstopt hebt waar jij alleen toegang tot hebt. Dat boekje waar echt niemand in mag kijken. Te beschamend, te beangstigend, te geheimzinnig, te kwetsbaar. Maar hij…. Hij las daar nu in. Ik voelde het. Ik werd er zenuwachtig van en wilde eigenlijk alleen maar vluchten. Maar ik kon niet. Ik was te diep met hem verbonden maar mijn hoofd snapte er niets van. Ik kon het niet verklaren. Enkel dat mijn lijf reageerden……

Tantra

En zo heb ik een eerste kennismaking met tantra gehad. Na die eerste ontmoeting volgde er al snel (een dag later) een nieuwe ontmoeting. Een ontmoeting die niet gepland was maar ontstond omdat ik in een staat van overgave moest gaan. Ik wist niet wat er met mij gebeurde maar ik kon niets anders dan mezelf overgeven aan dat wat was!

Want na die eerste date zijn wij beide ieder onze eigen weg gegaan. Geen nieuwe date, geen adres uitwisseling, geen nieuwe plannen. Alleen het enige wat ik kon denken op weg naar huis was: "Wat moet ik met die man?" Ik voelde me verward en uit het veld geslagen. Overdonderd. Mijn hoofd kon het niet bevatten maar mijn lichaam reageerde. Ik werd zieker en zieker ieder uur dat volgde. Daarom ben ik met een paracetamol vroeg naar bed gegaan maar om 3 uur 's-nachts werd ik weer wakker. Nog steeds rusteloos en plots drong het tot me door. "Waaraan dien ik me over te geven? Wie of wat veroorzaakt dit?" En toen zag ik die man, HEM voor me.........

Om half vier ’s-nachts (de gek), pakte ik mijn telefoon en stuurde hem een berichtje om hem uit te nodigen de volgende dag bij mij thuis. Geen idee of hij tijd en zin had maar ik volgde blindelings mijn gevoel en intuïtie. Gewoon omdat ik niet anders meer kon. Ik werd gewoon ziek als ik niet luisterde naar dat niet verklaarbare gevoel. Ondanks de mindfucks die natuurlijk volgde na het versturen van het berichtje, ben ik weer gaan slapen. Ik was blij verrast toen ik in de ochtend een berichtje terug kreeg van hem met de mededeling dat hij wel wilde komen. Net na de middag was hij bij mij.

Het duurde ongeveer 10 minuten voordat wij boven op bed belande. Wat ik toen mee heb gemaakt had ik nog nooit eerder meegemaakt. Een vrij partij van 4 uur zonder stoppen en hij kwam daarbij niet klaar. Oneindig konden we doorgaan en de energie die daarbij vrij kwam was voor mij ongekend maar o zo heerlijk om te voelen.

“Dit is nu tantra”, zei hij. Het enige wat ik kon denken was: "I want more!" En het werd meer.

Mijn ontdekkingstocht

Ik ging op diverse worskhops om tantra te leren en om mijn eigen conditioneringen eens onder de loep te nemen om ook daar meer zicht op te krijgen. Persoonlijke ontwikkeling en groei. Een ontdekkingstocht die nu al 4,5 jaar gaande is en hopelijk nog vele jaren zullen gaan duren. Naast mijn eigen ontdekkingstocht zijn mijn vriend en ik samen ook op ontdekkingsreis. Samen tantra beleven en leven maar ook vooral samen seksualiteit beleven in al haar vormen. Van zacht naar kinky en terug. Want alles wat ik in het verleden had ervaren had niets met verbinding te maken. Ik begrijp nu dat het toen een soort eenrichtingsverkeer ding was. Zowel van zijn als van mijn kant. Dat is nu gelukkig heel anders.

Ik dank mijn partner vanuit mijn hart dat hij mij de weg naar tantra heeft gewezen en bereid is met mij te groeien om zo het beste uit onszelf te kunnen halen en te delen met elkaar en de rest van de wereld.

Warme groet,

Bernadette

Wil je nog meer lezen over mijn ervaringen of wat ik geleerd heb in al die jaren? Wordt dan lid van mijn besloten FB tantra community group Opening Up. Door 3 vragen te beantwoorden kun je toegelaten worden tot deze groep.

Opening Up

www.openingup.nl

Comments


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page