Opening Up, mijn verhaal

Tantra community group Opening Up

Een paar maanden gelden heb ik deze groep opgericht met als doel om mensen bij elkaar te brengen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling, seksualiteit, tantra, relatie(s), sensualiteit, verbinding, ego patronen, verdieping, psyche van de mens en het menselijk lichaam van de man en de vrouw.

Het is even stil geweest van mijn kant uit maar inmiddels ben ik weer druk bezig om content te maken om jullie vragen te beantwoorden betreft bovenstaande onderwerpen.

Maar voordat ik diep in ga op mijn ervaringen over diverse onderwerpen is het wel zo fijn om eerst even wat meer over mezelf te vertellen. Want wie is nou Bernadette? Wat drijft haar en waarom zou ik in godsnaam dingen van haar aannemen?

Nou ik kan beginnen te zeggen dat je niets van mij aan moet nemen. Ik heb heus niet alle wijsheden in pacht en het meeste wat ik vertel is waarschijnlijk toch maar een hoop bull-shit. Het enige wat ik kan en wil doen in deze groep is delen wat mij overkomt in mijn leven en hoe ik (soms onhandig) handel om te dealen met situaties die zich voordoen. Daarnaast wil ik graag delen wat mij bezig houdt in het leven en hoe ik denk dat dingen in elkaar steken. Ik hoop dat mijn ervaringen jullie allen mag inspireren om hier zelf eens over na te denken en te voelen en kijken hoe het mogelijk jullie kan helpen in jullie eigen persoonlijke leven.

In het begin: "Is het fout wat ik doe?"

Seksualiteit heeft mij mijn hele leven al geboeid. Op mijn vierde had ik mijn clitoris al ontdekt en in alle onschuld raakte ik mezelf daar veelvuldig aan. Het voelde fijn. Toch knaagde er ergens iets. “Was dit wel oke? Ik ken niemand die dit ook doet. Zou ik de enige zijn? Als niemand anders dit doet dan moet dit wel heel raar zijn. Ben ik raar? Anders? Stout?

Ik had mezelf wijsgemaakt dat het heel erg fout was wat ik deed. Ik sprak er met niemand over. Maar ik bleef wel doorgaan want het gevoel dat het me gaf maakte dat ik er niet mee kon of wilde stoppen.

Mijn eerste keer