top of page

Does size matter?


Het is algemeen bekend dat vrouwen een “dingetje” hebben met hun uiterlijk. Te dik, te dun, te veel of te weinig. Ook ik als vrouw sta zo nu en dan voor de spiegel om mijn rolletjes vast te pakken en mijn buik in en uit te trekken.

Maar dat mannen ook een “dingetje” met hun uiterlijk hebben dat is minder bekend. Mannen praten daar ook niet over en dus lijkt het alsof het hen niet bezig houdt. Maar niets is minder waar. Denk maar aan het onderdeel kaalheid, of te weinig spiermassage. En als het aankomt op het formaat van hun jonge heer dan zijn mannen enorm onzeker. Is “hij” wel groot genoeg? En belangrijker nog; “Kan ik haar hiermee bevredigen?”

Wat is de gemiddelde lengte van een penis?

Daar heb ik helaas geen eenduidig antwoord op. Google er maar eens op. Je zal verschillende website vinden die allemaal iets anders zeggen. Opvallend is nog wel dat het ene wetenschappelijk onderzoek het andere tegenspreekt. En dan heb ik het nog niet gehad over of het uit maakt of je een Europeaan, Aziaat of Afrikaan bent. Duidelijker wordt het er dus niet op.

Op basis van mijn eigen ervaring van alle mannen die ik in mijn praktijk al heb mogen ontvangen mag een penis in slappe toestand tussen de 6 en 10 cm en in volle erectie toestand tussen de 12 en 16 cm als normaal worden beschouwd.

Maar is het formaat nu eigenlijk wel zo belangrijk? Of gaat het uiteindelijk meer om de “prestatie” die een man met zijn penis kan leveren?

Te groot

Toen ik voor het eerst seksueel kennis maakte met een penis had ik geen vergelijkingsmateriaal en dus kon ik niet beoordelen of het formaat groot, klein of gemiddeld was. Toen ik later een andere jongen tegen kwam en voor het eerst zijn jonge heer zag was mijn eerste reactie in mijn hoofd “DAT PAST NOOOOIT!”.

Het moge duidelijk zijn dat hij een groter formaat had dan ik daarvoor had gehad. Echter heb ik na hem nog grotere formaten meegemaakt dus of hij nu een “grote” had of een gemiddelde dat blijft speculeren. Het is niet zo dat ik destijds met een meetlint klaar stond om het te documenteren.

Ervaring met een grote penis

Hoewel ik bij de eerste “grote” penis ervaring dacht “Dat past nooit”, bleek het in de praktijk niet zo’n probleem te zijn. Echter was niet elk standje even comfortabel en dat zorgde soms zelfs voor pijn. En dat is niet bepaald bevorderlijk om als vrouw in overgave te gaan. Het hield mij zelfs zo nu en dan tegen om in volle overgave te genieten van seks/penetratie. Heren wees je daar a.u.b. dus van bewust.

Te klein

In mijn praktijk krijg ik vaak de vraag van mannen om eens te kijken naar hun penis om hen te vertellen of het formaat wel oké is. Mannen zijn oprecht bang dat hun penis simpelweg te klein is. Niet goed genoeg. Met andere woorden; “Ben ik wel goed genoeg als bedpartner/persoon”.

En ik snap die onzekerheid maar al te goed. Net zoals ik me van tijd tot tijd onzeker kan voelen over mijn lichaam en met name mijn “kleine” borsten, word ik niet bepaald geholpen door (negatieve) opmerkingen van anderen. Zo lijkt het me dus als man niet leuk om te horen te krijgen dat een kleine pik “niets/minder voorstelt”.

Gelukkig kan ik bijna altijd antwoorden dat het formaat prima in orde is. Een enkele keer kom ik wel een zogenaamde micropenis tegen. Minder dan 1 % van de mannen hebben een micropenis. Hoewel de kans dus erg klein is kan het wel degelijk voorkomen.

Ervaring met een kleine penis

Ik heb meerdere ervaringen gehad met “kleinere” penissen. Zelfs met een micropenis.

En heel eerlijk, toen ik nog niet zo bewust was van wat je allemaal met een penis kan doen vond ik het in die tijd niet bepaald spannend. Tot ik ontdekte dat je zelfs met een kleine penis samen prima ultiem genot kan ervaren mits je de juiste technieken, energie en standjes toepast.

Does size matter?

Voor mij niet meer. Wat voor mij als vrouw wel belangrijk is, is dat de man bewustzijn heeft op zijn eigen lichaam en dat zijn penis niet een los onderdeel is wat er “aan” hangt maar een wezenlijk verlengstuk van HEM is. En dat daardoor de energie die hij achter zijn penis zet, bepaalt of ik open ga voor hem ja of nee.

Maar, wat is jouw ervaring als man of vrouw? Does size matter to you?

Ik lees graag jullie ervaringen.

Warme groet,

Bernadette

Opening Up

Wil jij meer lezen over seksualiteit, intimiteit, relaties etc.? En tips en tools krijgen hoe je nu bijv. met energie achter je penis de liefde kan bedrijven? Abonneer je dan en wordt VIP member via: VIP Members only en je krijgt nog veel meer te lezen!

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page